dzień sera zagrodowego

21 07 . 2019
22 07 . 2019

Najniższa cena na stronie WWW

18°C
  1. Startseite
  2. Magia Lubczyku
  3. dzień sera zagrodowego
25 Mai 2019

17:00 w restauracji Magia Lubczyku w Dźwirzynie wyjątkowy wieczór, niepowtarzalne menu i Goście

Zapraszamy Państwa na jedyne takie wydarzenie w okolicy, podczas którego będziecie mieli niepowtarzalną okazję poznać naszych lokalnych dostawców sera, posłuchać opowieści na temat powstawania ich produktów a także spróbować zrobić własny ser! Szef Kuchni, Maciej Żukowski, przygotuje wyjątkowe menu degustacyjne, składające się z nowalijek wiosennych, a którego głównym bohaterem będzie właśnie ser!

Program:

  • menu degustacyjne: nowalijki/ sery/ szparagi/ produkty regionalne
  • jak powstaje ser- pokaz serowarski Grażyny Szłapki
  • degustacja serów od regionalnych dostawców
  • opowieść o winach z pobliskiej winnicy Sydonia
  • jarmark serowarski
  • muzyka na żywo - Mikołaj Podolski


Uczestnicy:

  • ECO Kolonia / Mariusz i Marta Brycy- sery krowie
  • Ekologiczne Gospodarstwo Jesionek / Tomasz i Zofia Bechler - mleko, kefiry. sery kozie
  • Gospodarstwo Elżbiety i Wojciecha Pilch- sery krowie i zioła


Gościnnie:

  • Gienio Mientkiewicz- znany z programu "kuchnia +" pt. "Przez dziurkę od sera"
  • Krzysztof Jaworski - serowar żuławski
  • CAPRI Serowarnia/ Grażyna Szłapka- sery krowie
  • Regionalna winnica SYDONIA / Sebastian i Dagmara Pilczuk


Kuchnia Lubczyku: Chef Maciej Żukowski | Dawid Owedyk | Sebastian Perun | Jan Kosmowski | Aleksander Puzio
Gościnnie: Marcin Paździorko | Jacek Dudarenko

Menu Degustacyjne:
koszt wieczoru 160 zł / osobę

  • starter: Assiette ze szparagów
    szparagi białe / szparagi zielone / emulgowane żółtko sous vide / szparagi małosolne/ regionalny grillowany ser w typie halloumi
  • przystawka: Assiette Pomidorowe
    consomme z pomidorów / pomidor confit / chips pomidorowy / żel pomidorowy / puder pomidorowy / żelka z żółtego pomidor/ lody pomidorowe / regionalny ser kwasowo- podpuszczkowy
  • zupa: Chłodnik z młodej botwiny
    młody szczypior / żółtko sous vide / regionalny kefir kozi / jarmuż / regionalna wędzona ricotta
  • danie główne: Bałtycki Turbot
    turbot / młode ziemniaki z nowalijkowym koprem / regionalny ser kozi / młoda marchew / młoda botwina
  • deser: regionalny jogurt naturalny / rabarbar / nasiona chia / pierwsze polskie truskawki



Zapraszamy do Magii Lubczyku!
sobota, 25.05, godz. 17:00, koszt wieczoru 160 zł / osobę

Rezerwacja stolika
+48 94 711 36 82
restauracja@havethotel.pl

NEWSLETTER

Jeśli chcesz zyskać dostęp
do najlepszych ofert
i promocji HAVET Hotel
zapisz się do naszego
newslettera!

<p>NEWSLETTER</p>
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen. Mehr in der Datenschutzerklärung.

OK, schließen