HAVET Hotel Resort & Spa ***** Dźwirzyno, Dźwirzyno
16°C
HAVET Hotel Resort & Spa ***** Dźwirzyno, Dźwirzyno
Pierwsze urodziny Magii Lubczyku!

Pierwsze urodziny Magii Lubczyku!

Tylko u nas najlepsza cena
10 lip ‘20
11 lip ‘20
07 lut 2020

Zapraszamy do świętowania razem z nami w terminie 28.02-01.03

Trzy dni najlepszych smaków, prawdziwych historii, zaskakujących talentów oraz wspaniałej zabawy i nauki.

28.02.2020, piątek

Poznaj polskiego Serowara Cz.2
Zapraszamy od godziny 18:00
cena: 150zł/ osoba

  • Goście specjalni
    • Ecokolonia Marta i Mariusz Bryccy –Współorganizator
    • Gospodarstwo Jasionek - Zosia Bechler
    • Katarzyna Żerdzicka- Jasionek
    • Serowar Żuławski - Krzysztof Jaworski 
    • Serowarnia Capri - Grażyna Szłapka  
    • Serowarnia Wańczykówka - Sylwester i Lucyna Wańczyk
    • Serowarnia Groser - Monika i Waldemar Lasoń
    • Agroturystyka Alpaki na Sosnowych Wzgórzach - Joanna Łysiak
    • Winnica Sydonia -Dagmara i Sebastian Pilczuk
  • Pokaz serowarski - Sylwester Wańczyk, właściciel ekologicznego gospodarstwa Wańczykówka połozonego w Sudetach
  • Oprawa muzyczna: gitarzysta, Mikołaj Podolski
  • Dopełnieniem menu będą wina z regionalnej winnicy Sydonia oraz nalewki Magii Lubczyku
  • Menu 4 daniowe z wykorzystaniem serów zagrodowych
    • Przystawka
      Sałatka z pieczonych  warzyw z wędzona ricottą od Państwa Bryckich
      ​(wężymord / buraki / dynia / topinambur / brukselka / Ricotta / orzechy)
    • Zupa
      Krem z selera z serem ordoblue rokpol z oryginalnego przepisu z lat 50 od Grażyny Szłapki
      (wędzony seler / śmietana / oliwa truflowa / trufle / ser rokpol)
    • Danie główne
      Rostbef wołowi dojrzewający 31 dni z Witkowa z kopytkami z serem owczym od Państwa Wańczyk
      (ziemniaki z gospodarstwa Państwa Szkuat / mąka ze Stoisławia / ser owczy dojrzewający / rostbef z Witkowa / demi glace cielęcy / mini brokuł)
    • Deser
      Sernik z koziego sera z gospodarstwa Jasionek
      (kozi ser / pigwa / mirabelka / czeremcha)
  • Jarmark
    Spróbuj i ciesz się dłużej w domowym zaciszu serowymi smakołykami! Po zakończonej kolacji będzie możliwość zakupu serów prezentowanych na kolacji oraz podstawowego sprzętu do domowego serowarstwa.
    *dla zainteresowanych dostępne przepis na jogurt i ser podpuszczkowy

29.02.2020, sobota

Kolacja degustacyjna pt. "Polski Folklor Kulinarny" cz.1
Zapraszamy do godziny 17:00
cena: 190zł/ osoba

  • Goście specjalni
    • Dawid Łagowski - szef kuchni Pałacu Mierzęcin, właściciel marki manufaktura łagowski, półfinalista szóstej edycji Top Chef, laureat wielu nagród kulinarnych.  
    • Patryk Dziamski - szef kuchni i właściciel restauracji Aroma by Patryk Dziamski, uczestnik 4-tej edycji programu Top Chef, współtwórca Poznańscy Kucharze Razem oraz festiwalu kulinarnego Transatlantyk w Łodzi.
    • Tomasz Purol- szef kuchni w restauracji Blow Up Hall 5050 w Poznaniu, zwycięzca 5-tej edycji programu Top Chef, laureat  wielu nagród kulinarnych.
    • Piotr Purol -przez ostatnie 12 lat zastępca szefa kuchni w restauracji Fire w Dublinie,
    • Sergiusz Hieronimczak- uwielbia kuchnię klasyczną, śródziemnomorską i fusion. Jest obrońcą pełnej złych skojarzeń kuchni angielskiej. Uwielbia historię, szczególnie tę związaną z rozwojem gastronomii. Był finalistą 5-tej edycji Top Chef.
  • Inspiracją do kolacji są połączenia kuchni regionalnej, kulinarne naleciałości przesiedleńcze oraz regionalne produkty w odsłonie kuchni restauracyjnej.
  • Oprawa muzyczna: Paulina Lenda – uczestniczka Mam Talent, Must be the Music czy Szansy na Sukces oraz gitarzysta, Piotr Kozub
  • Dopełnieniem będą wina z regionalnej winnicy Kojder oraz nalewki Magii Lubczyku
  • Tematem przewodnim 7-daniowego menu będzie ziemniak:
    • Wielkopolska:
      Ziemniak z ogniska z gzikiem, olejem z wędzonych warzyw, oliwą lubczykową i wędzonym kawiorem
      (ziemniak asterix / biały ser od Wojciecha Pilcha / olej z wędzonych warzyw –manufaktura Łagowski / oliwa lubczykowa / kawior wędzony z pstrąga z regionalnej hodowli w Zielenicy)
    • Zachodniopomorskie:
      Pierogi z kozim serem z gospodarstwa Jasionek od Zosi Bechler, ziemniakami bella rosa i czarnuszką
      (świeży ser kwasowo podpuszczkowy z ekologicznego gospodarstwa Jasionek / ziemniaki bella rosa / czarnuszka / dynia / mięta)
    • Podhale:
      Moskole (placki) z kiszonym łososiem Jurajskim, wędzona śmietana
      (kiszony łosoś jurajski od Zubowicza / liść nasturcji / oliwa koperkowa / kiszony czosnek / wędzona śmietana / ziemniak jelly / puder z nieaktywnych drożdży z liściem laurowym)
    • Łódzkie:
      Zalewajka na serwatce z chrzanem
      (ziemniaki merlot / kiszony czosnek / chipsy ze skóry wieprzowej / puree z chrzanem i kminkiem / por gotowany w maśle / chipsy z cebuli / świeży majeranek)
    • Kaszuby:
      Chałupcie (gołąbki) okraszone polskimi rakami
      (kiszona kapusta w główkach / ziemniaki denar / raki / koper / wędzony boczek ze świni złotnickiej / trufle)
    • Śląsk:
      Rolada z combra z jelenia z kartoflakiem (baba ziemniaczana), modrą kapustą  z wędzoną maślanką
      (ziemniaki vineta / comber z jelenia / wędzona słonina ze świni złotnickiej  / ogórek na solance kołobrzeskiej / puree z czerwonej kapusty / demi glace z dziczyzny / kiszony burak / lody musztardowe / oliwa z lubczyku)
    • Deser:
      Rurka z suszonych ziemniaków Jelly
      (ziemniak jelly / ricotta od Bryckich / pyłek kwiatowy z Pasieki Hawran / pigwa / czeremcha)

01.03.2020 Niedziela

Obiad rodzinny –pt. "Regionalne Produkty bez tajemnic"- poznaj ludzi, którzy je tworzą, cz.1
Zapraszamy od godziny 14:00
cena: 90 zł/ osoba,
dziecko do 16 roku 45zł,
dzieci do 3 lat gratis

  • Goście specjalni
    • Wojciech i Elżbieta Pilch – sery, drób
    • Państwo Szkuat – gospodarstwo rolne
    • Piasieka z pasją Hawran – Paweł Hawran
    • Rajewscy – sadownicy, produkcja soków
    • Gospodarstwo Rolne Państwa Jager
    • Ecokolonia- Mariusz i Marta Bryccy- sery
  • Stół regionalnych specjałów:
    • Sery –Gospodarstwo Ecokolonia-Państwo Bryccy, Gospodarstwo Jasionek Zosia Bechler, Katarzyna Żerdzicka Jasionek, Gospodarstwo Wojciech i Elżbieta Pilch
    • Miody- Pasieka z pasją Hawran – Paweł Hawran, Andrzej Kostka
    • Soki- Sady Państwa Rajewskich
    • Wędzone ryby- gospodarstwo rybackie Zielenica Anna i Łukasz Skowrońscy, Ryby Zubowicz- Kamień Pomorski
    • Przetwory – Gospodarstwo Rolne Państwa Jager
    • Wyroby z regionalnej masarni – Krzysztof i Robert Bułhak z Kukani
    • Kiszonki –Gospodarstwo Rolne Państwo Stachniak
  • Oprawa muzyczna: gitarzysta, Mikołaj Podolski.
  • Dopełnieniem menu będą wina z regionalnej winnicy Turnau oraz nalewki Magii Lubczyku
  • Menu niedzielnego obiadu:
    • Zupa serwowana w wazie:
      ogórkowa na wędzonych żeberkach
      (ogórki z gospodarstwa Państwa Stachniak / żeberka z Witkowa / lubczyk / śmietana z gospodarstwa Wojciecha Pilcha)
    • Danie główne serwowane na półmiskach:
      kaczka pieczona w niskiej temperaturze (rasa Mulard- krzyżówka kaczki z gęsią z gospodarstwa Państwa Szkuat)
    • Dodatki:
      • kasza jęczmienna perłowa z młyna w Stoisławiu,
      • ziemniaki od Państwa Szkuat,
      • domowe kopytka,
      • zasmażana modra kapusta,
      • tradycyjna mizeria,
      • buraki z jabłkiem.
    • Kompot
    • Deser:
      • miodownik
        (mąka z młyna w Stoisławiu / masło od Wojciecha Pilcha / miód od Hawrana / kasza manna z młyna w Stoisławiu / jaja kurze od Państwa Szkuat)
      • karpatka  
        (mleko od Piotra i Moniki Rybka / mąka z młyna w Stoisławiu / masło od Wojciecha Pilcha/ jaja kurze od Państwa Szkuat)

Zapraszamy do rezerwacji stolików!
E-mail: restauracja@havethotel.pl
Telefon: +48 94 711 36 82

Bądź na bieżąco z najnowszymi promocjami i wydarzeniami hotelu

mobile nav bg
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij