HAVET Hotel Resort & Spa ***** Dźwirzyno, Dźwirzyno
HAVET Hotel Resort & Spa ***** Dźwirzyno, Dźwirzyno
Pierwsze urodziny Magii Lubczyku!

Pierwsze urodziny Magii Lubczyku!

Tylko u nas najlepsza cena
26 kwi ‘24
27 kwi ‘24
07 lut 2020

Zapraszamy do świętowania razem z nami w terminie 28.02-01.03

Trzy dni najlepszych smaków, prawdziwych historii, zaskakujących talentów oraz wspaniałej zabawy i nauki.

28.02.2020, piątek

Poznaj polskiego Serowara Cz.2
Zapraszamy od godziny 18:00
cena: 150zł/ osoba

  • Goście specjalni
    • Ecokolonia Marta i Mariusz Bryccy –Współorganizator
    • Gospodarstwo Jasionek - Zosia Bechler
    • Katarzyna Żerdzicka- Jasionek
    • Serowar Żuławski - Krzysztof Jaworski 
    • Serowarnia Capri - Grażyna Szłapka  
    • Serowarnia Wańczykówka - Sylwester i Lucyna Wańczyk
    • Serowarnia Groser - Monika i Waldemar Lasoń
    • Agroturystyka Alpaki na Sosnowych Wzgórzach - Joanna Łysiak
    • Winnica Sydonia -Dagmara i Sebastian Pilczuk
  • Pokaz serowarski - Sylwester Wańczyk, właściciel ekologicznego gospodarstwa Wańczykówka połozonego w Sudetach
  • Oprawa muzyczna: gitarzysta, Mikołaj Podolski
  • Dopełnieniem menu będą wina z regionalnej winnicy Sydonia oraz nalewki Magii Lubczyku
  • Menu 4 daniowe z wykorzystaniem serów zagrodowych
    • Przystawka
      Sałatka z pieczonych  warzyw z wędzona ricottą od Państwa Bryckich
      ​(wężymord / buraki / dynia / topinambur / brukselka / Ricotta / orzechy)
    • Zupa
      Krem z selera z serem ordoblue rokpol z oryginalnego przepisu z lat 50 od Grażyny Szłapki
      (wędzony seler / śmietana / oliwa truflowa / trufle / ser rokpol)
    • Danie główne
      Rostbef wołowi dojrzewający 31 dni z Witkowa z kopytkami z serem owczym od Państwa Wańczyk
      (ziemniaki z gospodarstwa Państwa Szkuat / mąka ze Stoisławia / ser owczy dojrzewający / rostbef z Witkowa / demi glace cielęcy / mini brokuł)
    • Deser
      Sernik z koziego sera z gospodarstwa Jasionek
      (kozi ser / pigwa / mirabelka / czeremcha)
  • Jarmark
    Spróbuj i ciesz się dłużej w domowym zaciszu serowymi smakołykami! Po zakończonej kolacji będzie możliwość zakupu serów prezentowanych na kolacji oraz podstawowego sprzętu do domowego serowarstwa.
    *dla zainteresowanych dostępne przepis na jogurt i ser podpuszczkowy

29.02.2020, sobota

Kolacja degustacyjna pt. "Polski Folklor Kulinarny" cz.1
Zapraszamy do godziny 17:00
cena: 190zł/ osoba

  • Goście specjalni
    • Dawid Łagowski - szef kuchni Pałacu Mierzęcin, właściciel marki manufaktura łagowski, półfinalista szóstej edycji Top Chef, laureat wielu nagród kulinarnych.  
    • Patryk Dziamski - szef kuchni i właściciel restauracji Aroma by Patryk Dziamski, uczestnik 4-tej edycji programu Top Chef, współtwórca Poznańscy Kucharze Razem oraz festiwalu kulinarnego Transatlantyk w Łodzi.
    • Tomasz Purol- szef kuchni w restauracji Blow Up Hall 5050 w Poznaniu, zwycięzca 5-tej edycji programu Top Chef, laureat  wielu nagród kulinarnych.
    • Piotr Purol -przez ostatnie 12 lat zastępca szefa kuchni w restauracji Fire w Dublinie,
    • Sergiusz Hieronimczak- uwielbia kuchnię klasyczną, śródziemnomorską i fusion. Jest obrońcą pełnej złych skojarzeń kuchni angielskiej. Uwielbia historię, szczególnie tę związaną z rozwojem gastronomii. Był finalistą 5-tej edycji Top Chef.
  • Inspiracją do kolacji są połączenia kuchni regionalnej, kulinarne naleciałości przesiedleńcze oraz regionalne produkty w odsłonie kuchni restauracyjnej.
  • Oprawa muzyczna: Paulina Lenda – uczestniczka Mam Talent, Must be the Music czy Szansy na Sukces oraz gitarzysta, Piotr Kozub
  • Dopełnieniem będą wina z regionalnej winnicy Kojder oraz nalewki Magii Lubczyku
  • Tematem przewodnim 7-daniowego menu będzie ziemniak:
    • Wielkopolska:
      Ziemniak z ogniska z gzikiem, olejem z wędzonych warzyw, oliwą lubczykową i wędzonym kawiorem
      (ziemniak asterix / biały ser od Wojciecha Pilcha / olej z wędzonych warzyw –manufaktura Łagowski / oliwa lubczykowa / kawior wędzony z pstrąga z regionalnej hodowli w Zielenicy)
    • Zachodniopomorskie:
      Pierogi z kozim serem z gospodarstwa Jasionek od Zosi Bechler, ziemniakami bella rosa i czarnuszką
      (świeży ser kwasowo podpuszczkowy z ekologicznego gospodarstwa Jasionek / ziemniaki bella rosa / czarnuszka / dynia / mięta)
    • Podhale:
      Moskole (placki) z kiszonym łososiem Jurajskim, wędzona śmietana
      (kiszony łosoś jurajski od Zubowicza / liść nasturcji / oliwa koperkowa / kiszony czosnek / wędzona śmietana / ziemniak jelly / puder z nieaktywnych drożdży z liściem laurowym)
    • Łódzkie:
      Zalewajka na serwatce z chrzanem
      (ziemniaki merlot / kiszony czosnek / chipsy ze skóry wieprzowej / puree z chrzanem i kminkiem / por gotowany w maśle / chipsy z cebuli / świeży majeranek)
    • Kaszuby:
      Chałupcie (gołąbki) okraszone polskimi rakami
      (kiszona kapusta w główkach / ziemniaki denar / raki / koper / wędzony boczek ze świni złotnickiej / trufle)
    • Śląsk:
      Rolada z combra z jelenia z kartoflakiem (baba ziemniaczana), modrą kapustą  z wędzoną maślanką
      (ziemniaki vineta / comber z jelenia / wędzona słonina ze świni złotnickiej  / ogórek na solance kołobrzeskiej / puree z czerwonej kapusty / demi glace z dziczyzny / kiszony burak / lody musztardowe / oliwa z lubczyku)
    • Deser:
      Rurka z suszonych ziemniaków Jelly
      (ziemniak jelly / ricotta od Bryckich / pyłek kwiatowy z Pasieki Hawran / pigwa / czeremcha)

01.03.2020 Niedziela

Obiad rodzinny –pt. "Regionalne Produkty bez tajemnic"- poznaj ludzi, którzy je tworzą, cz.1
Zapraszamy od godziny 14:00
cena: 90 zł/ osoba,
dziecko do 16 roku 45zł,
dzieci do 3 lat gratis

  • Goście specjalni
    • Wojciech i Elżbieta Pilch – sery, drób
    • Państwo Szkuat – gospodarstwo rolne
    • Piasieka z pasją Hawran – Paweł Hawran
    • Rajewscy – sadownicy, produkcja soków
    • Gospodarstwo Rolne Państwa Jager
    • Ecokolonia- Mariusz i Marta Bryccy- sery
  • Stół regionalnych specjałów:
    • Sery –Gospodarstwo Ecokolonia-Państwo Bryccy, Gospodarstwo Jasionek Zosia Bechler, Katarzyna Żerdzicka Jasionek, Gospodarstwo Wojciech i Elżbieta Pilch
    • Miody- Pasieka z pasją Hawran – Paweł Hawran, Andrzej Kostka
    • Soki- Sady Państwa Rajewskich
    • Wędzone ryby- gospodarstwo rybackie Zielenica Anna i Łukasz Skowrońscy, Ryby Zubowicz- Kamień Pomorski
    • Przetwory – Gospodarstwo Rolne Państwa Jager
    • Wyroby z regionalnej masarni – Krzysztof i Robert Bułhak z Kukani
    • Kiszonki –Gospodarstwo Rolne Państwo Stachniak
  • Oprawa muzyczna: gitarzysta, Mikołaj Podolski.
  • Dopełnieniem menu będą wina z regionalnej winnicy Turnau oraz nalewki Magii Lubczyku
  • Menu niedzielnego obiadu:
    • Zupa serwowana w wazie:
      ogórkowa na wędzonych żeberkach
      (ogórki z gospodarstwa Państwa Stachniak / żeberka z Witkowa / lubczyk / śmietana z gospodarstwa Wojciecha Pilcha)
    • Danie główne serwowane na półmiskach:
      kaczka pieczona w niskiej temperaturze (rasa Mulard- krzyżówka kaczki z gęsią z gospodarstwa Państwa Szkuat)
    • Dodatki:
      • kasza jęczmienna perłowa z młyna w Stoisławiu,
      • ziemniaki od Państwa Szkuat,
      • domowe kopytka,
      • zasmażana modra kapusta,
      • tradycyjna mizeria,
      • buraki z jabłkiem.
    • Kompot
    • Deser:
      • miodownik
        (mąka z młyna w Stoisławiu / masło od Wojciecha Pilcha / miód od Hawrana / kasza manna z młyna w Stoisławiu / jaja kurze od Państwa Szkuat)
      • karpatka  
        (mleko od Piotra i Moniki Rybka / mąka z młyna w Stoisławiu / masło od Wojciecha Pilcha/ jaja kurze od Państwa Szkuat)

Zapraszamy do rezerwacji stolików!
E-mail: restauracja@havethotel.pl
Telefon: +48 94 711 36 82

Bądź na bieżąco z najnowszymi promocjami Zapisz się do newslettera i zyskaj kod rabatowy

mobile nav bg

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając ZAAKCEPTUJ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Grand Baltic Sp. z o.o., ul. Wyzwolenia 29, 78-131, Dźwirzyno , Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Niezbędne pliki cookies

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert lub dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa, m.in.: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć. Te pliki są wymagane do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Nie wymagają Twojej zgody.

Analityczne pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika. Wyrażając zgodę na te pliki cookies, zgadzasz się na przetwarzanie danych dotyczących Twojej aktywności na stronie w celach analitycznych.

Marketingowe pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące aktywności użytkownika, produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich. Zgoda na te pliki cookies oznacza, że Twoje dane mogą być używane do personalizacji reklam oraz analizy skuteczności naszych kampanii reklamowych.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane